W przypadku problemu z założeniem konta zapraszamy do kontaktu z administracją poprzez formularz kontaktowy lub grupę Facebook.
Internet i TV w budynku A - dostawcy
Czy w budynku A dostępny jest Orange Światłowód?
Cześć, otwieram nowy temat w którym chciałbym zebrać informacje o dostawcach, ich ofercie i cenie. Oraz co chyba najważniejsze o waszych doświadczeniach i uwagach.
Dostawcy (na dzień 29.01.2020)
- Netia
- UPC
- FineMedia
- Korbank
- Telka
- Moico
Wg mnie na start pozamiatał Moico z swoją ofertą rok za 1zł - doprecyzuje tylko że rok liczy się od 11.2019 (daty oddania budynku).
Dostawcy (na dzień 29.01.2020)
- Netia
- UPC
- FineMedia
- Korbank
- Telka
- Moico
Wg mnie na start pozamiatał Moico z swoją ofertą rok za 1zł - doprecyzuje tylko że rok liczy się od 11.2019 (daty oddania budynku).
Re: Internet i TV w budynku A - dostawcy
orientujecie się jakie są REALNE prędkości poszczególnych dostawców download/upload? jak ze stabilnością łącza?
Mi nic o Orange nie wiadomo - przynajmniej się nie reklamują o dostępności i swojej ofercie.
Wszyscy dostawcy podłączeni są światłowodem do budynku A. Z węzła w garażu do mieszkania to już wg używanej technologii (Netia - światłowód, UPC - koncentryk, Moico - ethernet).
Dla mnie to i tak nie ma większego znaczenia gdy maksymalna gwarantowana przepustowość dla wszystkich dostawców to 80% 1 Gb/s - ważniejszy zdecydowanie jest routing i czas odpowiedzi w ms. A z tym już bywa różnie.
A jeśli chodzi o TV, to jakie pozycje satelitarne są w instalacji zbiorczej?
Jeśli nic się nie zmieniło, to prawo nakazuje, żeby były 3 pozycje. Ogólnie przyjęte w Polsce to 13E i 19,2E, więc te są raczej na pewno.
Zastanawiam się jaka jest trzecia.
Jeśli nic się nie zmieniło, to prawo nakazuje, żeby były 3 pozycje. Ogólnie przyjęte w Polsce to 13E i 19,2E, więc te są raczej na pewno.
Zastanawiam się jaka jest trzecia.
mieszkańcy budynku A, jak tam Wasze internety? zadowoleni?
Dziś po płycie parkingowej kręciło się sporo monterów Orange, wiec pewnie niedługo pomarańczowi pojawią się w ofercie.ratajj pisze: ↑30 stycznia 2020, 09:31Mi nic o Orange nie wiadomo - przynajmniej się nie reklamują o dostępności i swojej ofercie.
Wszyscy dostawcy podłączeni są światłowodem do budynku A. Z węzła w garażu do mieszkania to już wg używanej technologii (Netia - światłowód, UPC - koncentryk, Moico - ethernet).
Dla mnie to i tak nie ma większego znaczenia gdy maksymalna gwarantowana przepustowość dla wszystkich dostawców to 80% 1 Gb/s - ważniejszy zdecydowanie jest routing i czas odpowiedzi w ms. A z tym już bywa różnie.
Sprostowanie: Moico też wchodzi światełkiem do mieszkania.
-
- Świeżak
Ja mam internet światłowód od moico i u mnie działa bardzo dobrze. Mam od nich jeszcze TV